0

10 ting utveksling har lært meg

  Publisert 05.02.2016 klokka 07:17 i kategorien Tanker

 

 1. Vi lever i en overfladisk verden

Er det en ting jeg virkelig har lært i løpet av den tiden jeg nå har hvert i USA er hvor en utrolig overfladisk verden vi lever i. Det er utrolig rart å reise hjemmefra, snu seg å se tilbake på hva som er hjemme og se ting som pleide å bety mye for deg, plutselig ikke bety så mye. Er helt sykt å tenke på hvor mange småbagateller som folk bryr seg om der hjemme. Hvilken fest du var på, hvilke sko du kjøpe i helgen eller hvilket bilde hun/han postet på Instagram her om dagen. Det betyr ingenting... Absolutt nada. Det er veldig utrolig hvilket perspektiv man får på ting bare av å reise bort og se alt fra avstand. 


 1. Det er lov å tenke uten for boksen, ikke døm ved første inntrykk 

Alt er ikke som det virker absolutt hele tiden. Dette er noe man virkelig lærer da man kommer til en ny skole, i ett nytt land der man kjenner absolutt INGEN. Når du ser en person er det så enkelt å sette den personen i en bås og dømme før man i det hele tatt har rukket å bli kjent med personen. Tenke at "Den personen ser sånn og sånn ut, så hun henger sikker med de på fritiden eller hun er sikker den typen". Jeg er selv skyldig i dette. Men denne personen kan faktisk ende opp med å bli din nye bestevenn. Det var kanskje den personen som du så for deg at passet deg dårligst, som viste seg å passe deg perfekt. Jeg har selv fått venner for livet her nede bare ved å ha et åpent sinn. 


 1. Mer trygg på meg selv

Det å dra til et fremmed land helt alene er tøft. Jeg skal ikke lyve. Det kommer dager da du tenker "Nei, nå drar jeg hjem". Du lærer så utrolig mye mer om deg selv som person. Dine egenskaper, hva som interesserer deg, hvordan du takler forskjellige situasjoner osv. Jeg har aldri hvert mer trygg på meg selv som det jeg har blitt under mitt opphold her i USA. Du trenger ikke konstant godkjenning fra verden om at det du gjør er bra eller at det er viktig å være perfekt. Så lenge du er fornøyd med hva du gjør og at du er trygg i deg selv, så er det det viktigste. 

 1. Kommunikasjon er nøkkelen til det meste

Jeg har lært at å kommunisere er nøkkelen til det meste her i verden. Det å være sosial hjelper deg med å få venner, holde kontakten med gamle og løse problemer i hverdagen. Det å prate om ting du synes er vanskelig er mye bedre enn å holde alt inne og ting blir som regel alltid mye bedre om du forteller andre hva du har på hjertet. Dette har jeg fått erfare når det kommer til vertfamilie osv. Det er veldig viktig å være åpen med vertsfamilien din om du synes noe er urettderdig eller galt. 

 1. Gode venner er vanskelig å finne

Dette er noe jeg ikke kan få understreket nok. Gud så mye mer jeg setter pris på de vennene jeg har hjemme i Norge etter at jeg dro til USA. Skikkelig gode venner som du klaffer skikkelig med er faktisk vanskelig å finne. Jada, det er kanskje lett å få nye venner, men venner du virkelig trives med og som støtter deg i tykt og i tynt, de vokser ikke på trær. Du lærer også veldig fort hvilke av dine venner det er verdt å samle på, og hvem som faktisk bryr seg om deg selv om du er 2000000 mil unna, på den andre siden av jorda. Jeg har heldigvis klar meg så langt og holdt kontakten med alle <3 


 1. Bekymre deg mindre og lev mer

Akkurat dette punktet er jeg veldig skyldig i. Jeg bekymrer meg ofte altfor mye over små ting i hverdagen og bruker unødvendig energi på små bagateller, men jeg har blitt flinkere. Ikke ta livet så seriøst. Det er lov å lene seg tilbake og ta ting som det kommer en gang i blant. Noen ganger trenger man bare å smøre seg med litt tålmodighet, trekke pusten dypt og tenke at ting kommer til å ordne seg (dette blir du veldig godt på hvis du drar på utveksling). Kan du ikke få gjort noe med et problem? Nei, så la være å bekymre deg over det. 

 1. Ta alt som en opplevelse  

Når du drar på utveksling kommer du til å oppleve myyye nytt. Du kan ofte komme i situasjoner du aldri ville tro du skulle komme i og du lærer deg å være mer åpen til det ukjente. Ikke vær redd for å prøve nye ting! Det er ting du kanskje ikke tenker er helt "din greie" med det første, men tro meg du kan ende opp med å bli overrasket. Mitt tips til deg om du tenker på å dra på utveksling neste år (eller generelt i livet), er å prøve så mye nytt som du bare kan og ta alt som en opplevelse. Både gode og ikke fult så gode opplevelser. Det beste du kan gjøre er å se på alle opplevelser som noe positivt og lære av dem. 

 1. Familie er viktig

Familie og gode gamle tradisjoner betyr uffattelig mye. Dette er noe jeg virkelig har lært, spesielt da jeg opplevde å feire jul hjemmefra uten min ordentlig familie, i et annet land, med helt andre tradisjoner. Plutselig blir alle små tradisjoner som du ikke nødvendigvis tenkte sånn kjempe mye over da du var hjemme, utrolig viktig. Jeg vet nå at jeg skal ta veldig godt vare på de tradisjonene jeg har, og være mye mer takknemlig over de i årene som kommer. Det er utrolig hvor mange hverdagslige ting du begynner å sette veldig pris på. 


 1. Ingenting er som kjære Norge

Å reise er utrolig herlig og det er noe av det beste jeg vet. Likevel er det aldri noe som slår kjære gode gamle Norge <3. Det er ikke før du flytter til ett annet land du forstår hvor mye hjemlandet faktisk betyr for deg. Jeg trodde virkelig ikke jeg skulle savne Norge så mye og hvertfall ikke så mange rare og normale ting. Jeg savner snø, taco fredag, KIWI dagligvarebutikken, kjøttkaker i brun saus, frisk luft, til og med bilen til mamma og pappa. Det er helt utrolig hvor mye ett land faktisk kan bety for en person og hvilken stor del av deg det faktisk er. Kultur, språk, mat, tradisjoner, historie og familie. Borte bra, men hjemme best! 

 

 1. Ikke sett livet ditt på vent for noen, kjør ditt eget løp.

Det er alltid skummelt å reise fra alt og alle, og ikke vite når du får se dem igjen. Jeg tvilte lenge før jeg bestemte meg for å dra på utveksling. Jeg var redd for å gå glipp av ting hjemme, at det skulle skje noe med alle de jeg er glad i, eller at jeg kom til å miste alle vennene mine hvis dro bort. Dette er grunnen til at jeg mener at utveksling er en av de beste valgene jeg har tatt og ett av de verste. Du går glipp av noen koselige ting hjemme som du skulle ønske du kunne fått hvert med på, men tenk over hvor mye de hjemme også går glipp av, av å ikke dra bort ett år. Jeg er nå utrolig glad for at jeg valgte å dra på utveksling og jeg har lært at hvis personer virkelig er glad i deg, så venter de på deg til du kommer hjem. Om det er noen som ikke klarer det, så var de ikke verdt å holde på i første omgang. Det er ikke vits å sette livet på vent for noen, fordi noe "kanskje" kan skje. Livet er uforutsigbart, skjer det så skjer det. 2

Utveksling? Jeg?

  Publisert 02.06.2015 klokka 09:37 i kategorien Tanker

Før jeg bestemte meg for å dra på utveksling leste jeg rundt på veldig mange blogger og spurte folk som allerede hadde hvert et år borte for å høre om hvordan det var. Dette var også en av grunnene til at jeg valgte å lage denne bloggen. Så hvis det er noen som vurderer å dra kan få inspirasjon og mot til å søke!

Å dra på utveksling er noe jeg alltid har vurdert, men ikke helt turt å gjøre. Helt fra broren min var i USA for noen år siden har jeg tenkt på å dra. Det var ikke før rett etter jul i fjord at jeg virkelig tok det store valget og bestemte meg for å søke. Noe jeg ofte hører da jeg sier at jeg skal dra på utveksling er "Det hadde ikke jeg turt, tenk å bo hos en annen familie så langt unna Norge". Det var det jeg tenkte også. Så søkte jeg. Nå kunne jeg ikke forestilt meg å tilbringe mitt andre år på videregående her hjemme. Tenk på alt det spennende og alle opplevelsene jeg går glipp av! Ja, det kan være litt skummelt og ja det kommer nok til å være litt tøft til tider å være borte fra Norge og familien. Likvel er det verdt det! Å teste deg selv gjør at du vokser som person. Å teste seg selv, oppleve nye ting og kanskje gjøre ting som er litt skummelt er en del av livet. Du kommer uansett til å måtte ta det stege da du må løsrive seg fra det kjente og kjære og oppleve verden. Jeg valgte bare å gjøre dette tidligere enn mange har planlagt. 

Det jeg tenkte mest på før jeg søkte var alle ulempene ved å dra og alt det kjipe som kunne hende. Tenk om jeg kom til en familie som ikke passet til meg? Tenk om de ikke var hyggelige? Tenk om jeg ikke fikk noen venner? Tenk jeg gikk glipp av masse som skjedde hjemme? Tenk om skolen var skikkelig vanskelig? Ja, dette er ting som kan hende hvis du drar på utveksling, og det må man alltid være forbredt på. Men isteden for å tenke på alt det kjipe må du tenke på alt det fine du kan oppelve også! Tenk om du får en super vertsfamilie? Tenk om du får venner for livet? Tenk om du får oppleve ting du aldri ville trodd du kunne oppleve? Tenk om du får oppleve ett av de beste årene i ditt liv?!

Det var disse tankene som til slutt fikk meg til å dra! Ja, det er kanskje litt skummelt men hva er vel livet hvis du ikke tørr og ta noen sjanser? Året kommer ikke til å være en dans på roser, men det hadde det ikke hvert om jeg hadde bodd hjemme heller. 

Hvis du som person tenker på å dra på utveksling til neste år følg med på denne bloggen og se hva det går ut på! Jeg gleder meg veldig til å dele mitt år i USA med dere!

 

      

Les mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015
victoriamagnussen

Hei, mitt navn er Victoria. I året 2015/2016 skal jeg være en utvekslingsstudent i California, USA. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om mine opplevelser og tanker i løpet av mitt utvekslingsår. Følg gjerne med om du vil!


Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Bloggen er designet og kodet av
RRH Webdesign
hits