2

Utveksling? Jeg?

    Publisert 02.06.2015 klokka 09:37 i kategorien Tanker

Før jeg bestemte meg for å dra på utveksling leste jeg rundt på veldig mange blogger og spurte folk som allerede hadde hvert et år borte for å høre om hvordan det var. Dette var også en av grunnene til at jeg valgte å lage denne bloggen. Så hvis det er noen som vurderer å dra kan få inspirasjon og mot til å søke!

Å dra på utveksling er noe jeg alltid har vurdert, men ikke helt turt å gjøre. Helt fra broren min var i USA for noen år siden har jeg tenkt på å dra. Det var ikke før rett etter jul i fjord at jeg virkelig tok det store valget og bestemte meg for å søke. Noe jeg ofte hører da jeg sier at jeg skal dra på utveksling er "Det hadde ikke jeg turt, tenk å bo hos en annen familie så langt unna Norge". Det var det jeg tenkte også. Så søkte jeg. Nå kunne jeg ikke forestilt meg å tilbringe mitt andre år på videregående her hjemme. Tenk på alt det spennende og alle opplevelsene jeg går glipp av! Ja, det kan være litt skummelt og ja det kommer nok til å være litt tøft til tider å være borte fra Norge og familien. Likvel er det verdt det! Å teste deg selv gjør at du vokser som person. Å teste seg selv, oppleve nye ting og kanskje gjøre ting som er litt skummelt er en del av livet. Du kommer uansett til å måtte ta det stege da du må løsrive seg fra det kjente og kjære og oppleve verden. Jeg valgte bare å gjøre dette tidligere enn mange har planlagt. 

Det jeg tenkte mest på før jeg søkte var alle ulempene ved å dra og alt det kjipe som kunne hende. Tenk om jeg kom til en familie som ikke passet til meg? Tenk om de ikke var hyggelige? Tenk om jeg ikke fikk noen venner? Tenk jeg gikk glipp av masse som skjedde hjemme? Tenk om skolen var skikkelig vanskelig? Ja, dette er ting som kan hende hvis du drar på utveksling, og det må man alltid være forbredt på. Men isteden for å tenke på alt det kjipe må du tenke på alt det fine du kan oppelve også! Tenk om du får en super vertsfamilie? Tenk om du får venner for livet? Tenk om du får oppleve ting du aldri ville trodd du kunne oppleve? Tenk om du får oppleve ett av de beste årene i ditt liv?!

Det var disse tankene som til slutt fikk meg til å dra! Ja, det er kanskje litt skummelt men hva er vel livet hvis du ikke tørr og ta noen sjanser? Året kommer ikke til å være en dans på roser, men det hadde det ikke hvert om jeg hadde bodd hjemme heller. 

Hvis du som person tenker på å dra på utveksling til neste år følg med på denne bloggen og se hva det går ut på! Jeg gleder meg veldig til å dele mitt år i USA med dere!

 

      

Les mer i arkivet » August 2015 » Juli 2015 » Juni 2015
victoriamagnussen

Hei, mitt navn er Victoria. I året 2015/2016 skal jeg være en utvekslingsstudent i California, USA. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om mine opplevelser og tanker i løpet av mitt utvekslingsår. Følg gjerne med om du vil!


Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Bloggen er designet og kodet av
RRH Webdesign
hits